حذف شخم شیار و تخریب مراتع با واگذاری مدیریت مراتع به بهره برداران/غنی سازی و توسعه ۱۴۰۸ هکتار از مناطق جنگلی استان

تاریخ انتشار : 1400/12/24 - ساعت انتشار: ٠٩:١٨ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: در راستای واگذاری مدیریت مراتع به بهره برداران شخم شیار یا تخریب جدید مراتع از مناطق تحت پوشش مدیریت بهره برداران دیگر رخ نداده و آتش سوزی ها نیز به حداقل رسیده است.

حسن وحید، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: واگذاری مدیریت مراتع به بهره برداران عرفی استان، مهمترین رویکرد این اداره کل نسبت به مدیریت و بهره برداری از مراتع است.

وحید عنوان کرد: تا به کنون برای 874 هزار هکتار از سطح مراتع استان طرح مرتعداری تهیه شده است.

وی گفت: مدیریت 470 هزار هکتار از این سطح به بهره برداران واگذار شده است.

این مسئول همچنین بیان کرد: این اداره کل مشارکت بهره برداران در تهیه طرح های مرتعداری در استان را در دستور کار قرار داده و در همین راستا، مشاوران را به منظور تهیه طرح های مرتعداری به مرتعداران معرفی کرده است تا در سطح مراتع استان رویکرد از برداشت صِرف علوفه به سوی طرح های کشت گیاهان دارویی، احیا و اصلاح مراتع و اجرای طبیعت گردی و گردشگری نیز هدایت شود.

وی بیان کرد: از سال 99 تا به کنون 180 هزار هکتار طرح مرتعداری توسط بهره برداران تهیه و مدیریت این سطح از مراتع به بهره برداران واگذار شده است تا از منافع اجرای این طرح ها بهره مند شوند.

وحید خاطرنشان کرد: در سال جاری با مشارکت بهره برداران نیز یک هزار و 526 هکتار از سطح مراتع استان بذرکاری و کپه کاری همچنین در سطح دو هزار و 970 هکتار از سطح مراتع استان نیز گیاهان دارویی کشت شده اند.

وی تصریح کرد: در راستای واگذاری مدیریت مراتع به بهره برداران شخم شیار یا تخریب جدید مراتع از مناطق تحت پوشش مدیریت بهره برداران دیگر رخ نداده و آتش سوزی ها نیز به حداقل رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به مناطق جنگلی استان نیز اشاره و اظهار کرد: 431 هزار هکتار مساحت جنگل های هیرکانی، ایرانی-تورانی در استان است.

وی گفت: تا به کنون برای 120 هزار هکتار از این سطح مناطق جنگلی استان در زمینه های مدیریت جنگل و حفاظت از ذخیره گاه جنگلی، طرح تهیه شده است.

وحید افزود: در استان 80 هزار هکتار از سطح مناطق جنگلی استان ذخیره گاه ژنتیکی گیاهان و درختان ارس، گردو، گون، فندق و بادامشک هستند که این گونه ها تحت حمایت قانون قرار دارند.

وی یادآور شد: در سال جاری، در استان با مشارکت مردمی یک هزار و 408 هکتار از سطح مناطق جنگلی استان نهال کاری و بذرپاشی جنگلی در راستای غنی سازی و توسعه مناطق جنگلی استان انجام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در خاتمه درباره مناطق بیابانی استان نیز اظهار کرد: سطح مناطق بیابانی 180 هزار هکتار است که تا به کنون برای 175 هزار هکتار طرح تهیه شده است.

وی تصریح کرد: پنج هزار هکتار از این مناطق کانون بحران هستند که با اقدامات انجام شده سطح این کانون بحران افزایش نیافته و کنترل شده، است.

وحید افزود: در سال جاری در سطح 425 هکتار از مناطق بیابانی استان نهال کاری انجام و در سطح یک هزار و 350 هکتار از مناطق بیابانی استان نیز مدیریت روان آب اجرایی شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج