توجه توأمان به مسایل طبیعی، اقتصادی و اجتماعی؛ متضمن مشارکت موفق مردم در بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1403/02/16 - ساعت انتشار: ١٧:٠٦ - گروه خبری : اخبار سازمان

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه ارائه نظامنامه مردمی سازی و رویکردهای معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست ها، برنامه ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی سازی و رویکردهای این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این جلسه سراسری – وبیناری، رویکردهای معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان در راستای شیوه های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسؤولانه مردم بویژه ذینفعان عرصه های منابع طبیعی خصوصا مراتع کشور و احاله مدیریت طرح های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت های قانونی موجود مطرح و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این جلسه با اشاره به وسعت قریب به 83 میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت های آشکار و نهان آن اظهار داشت: ما باید دقیقا مشخص کنیم که مراتع ما چه توانمندی هایی مثلا در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی ها دارند و با تشکیل و توسعه تعاونی های مرتعداری، امر مدیریت و بهره برداری مراتع و البته در قالب طرح های مرتعداری به ذینفعان حقیقی که دامداران و ساکنان و بومیان هستند احاله شود و در اینصورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و مخصوصا بیولوژیک، شروع به غنی سازی و تقویت ظرفیت مراتع می کنند.  

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: دفتر آموزش و ترویج باید فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری زیاد کند و با برگزاری کارگاه های آموزشی برای مرتعداران و روستائیان و دفتر روابط عمومی با اطلاع رسانی و فرهنگسازی هر چه بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره بردار و زمینه سازی اجرای شیوه نامه ها نقش آفرینی کنند.

دکتر نوبخت، مدیریت درست عرصه های منابع طبیعی را مدیریت از پائین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه ای شیوه نامه ها و شرح خدمات طرح های منابع طبیعی خصوصا مرتعداری افزود: برای مردمی سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه نامه ها و شرح خدمات طرح ها بصورت منطقه ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود و امسال که سال مشارکت مردم هم نامگذاری شده است اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد کنیم با افزایش ظرفیتی که در مراتعی که در آنها کار می شود و مرتعداران به عینه این اثربخشی ها را می بینند خواهید دید که خود مرتعدار تبدیل به تسهیلگر خواهد شد همچنانکه این بسترهای همکاری و مشارکت دهی مردم در نظامنامه هایی که تهیه شده لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.

 وی با اشاره به عنوان "دستیار مردمی سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی سازی و راهبری این جلسات، 5 کارگروه باید تشکیل شود که عبارتند از: کارگروه های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع رسانی و کارگروه اجرایی.

دکتر نوبخت تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه جانبه می تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و بصورت توأمان می توانند موفقیت در مردمی سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.

شایان ذکر است: تا انتهای سال 1402 و در راستای مردمی سازی طرح های منابع طبیعی در سطح کشور، 20صندوق ملی منابع طبیعی، 120 اتحادیه استانی و 425 تعاونی فراگیر در 400 سامانه عرفی تشکیل شده که حدود 100 هزار خانوار بهره بردار را تحت پوشش قرار می دهند. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here