۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور فقیر هستند
۵۰ میلیون هکتار از مراتع کشور فقیر هستند

تاریخ انتشار : 1401/06/22 - ساعت انتشار: ١٥:٣٠ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در سطح کشور حدود ۸۴ میلیون هکتار مراتع داریم که ۵۰ میلیون هکتار آن فقیر هستند.

ایسنا/لرستان معاون آبخیزداری مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در سطح کشور حدود ۸۴ میلیون هکتار مراتع داریم که ۵۰ میلیون هکتار آن فقیر هستند.

حسن وحید، در حاشیه جلسه کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل پروانه دام و ساماندهی کوچ که در خرم‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: کوچ عشایر بحث مهمی بوده که گاهی اوقات درون استانی و گاهی برون استانی است که لازم است هماهنگی‌ها بین ادارات مرتبط ایجاد شود.

وی ادامه داد: مهم‌ترین معضلی که در حال حاضر وجود دارد بحث مراتع بوده و با توجه به شرایطی که در حال حاضر در سطح کشور داریم بیش‌ از ۵۰ میلیون هکتار از مراتع ما فقیر حساب می‌شوند که عدد بالایی است.

وحید افزود: ۸۴.۸ میلیون هکتار وسعت مراتع ماست که باید راهکاری برای آن در نظر گرفته شود چراکه بخش زیادی از معیشت مردم و بهره برداران ما به این مراتع وابسته است و تمهیدات لازم باید در این مناطق در نظر گرفته شود.

معاون آبخیزداری مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: لازم است در مناطق عشایری در این زمینه به سمت طرح‌های مرتع‌داری چند منظوره برویم، یعنی کلیه عوامل را در داخل مراتع در نظر بگیریم و بهره برداری و احیاء مراقبت مراتع به خود عشایر که بهره برداران هستند احاله مدیریت شود و در قالب کتابچه مدون از تمام پتانسیل‌های مرتع مانند زنبورداری، شیلات و ... باید استفاده شود.

وی بیان کرد: علاوه بر اینکه مراتع حفاظت شده، می‌توانیم از منابع نیز استفاده کرده و همچنین ایجاد اشتغال داشته باشیم و معیشت مردم نیز تأمین شده و قاعدتاً مشکل زیست محیطی نیز نخواهیم داشت.

وحید با اشاره به این‌که بحث دیگر ما ایل‌راه‌ها هستند که دستگاه‌های خدمات‌رسان مختلفی در این زمینه دخیلند، تصریح کرد: بخشی از ایل‌راه‌ها تخریب و تصرف شده که گلایه به حقی بوده و لازم است در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شود.

این مسئول بیان کرد: پیشنهاد شد امور عشایری نقشه ایل‌راه‌ها را برداشت کرده و ما در قالب لایحه کاداستی که در کشور انجام شده جانمایی کنیم و آن زمان تعیین تکلیف کنیم که چه کاری انجام دهیم که عشایر ما این مشکل را نداشته باشند.

معاون آبخیزداری مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: با توجه به شعار دولت که مردمی سازی است باید مدیریت اراضی را به خود مردم محول کنیم، ماده ۳ قانون حفاظت و بهره‌برداری از مراتع جنگلی به این موضوع اشاره شده که بهره برداری از این مراتع باید در قالب طرح باشد که ما این طرح‌ها را به خود بهره‌برداران احاله محدیریت کنیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج