خشکسالی پای دام های سایر استان ها را به مراتع خراسان شمالی باز کرد
ایسنا/خراسان شمالی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی از باز شدن پای دام های سایر استان ها به مراتع این استان خبر داد.
سرهنگ موسی الرضا حیاتی در گفت و گو با ایسنا، گفت: متاسفانه طی امسال متوجه شده ایم که برخی از افراد اقدام به اجاره دام های سایر استان و ورود آن ها به مراتع استان برای استفاده از علوفه موجود کرده اند.
وی افزود: وضعیت بد مراتع در استان هایی همچون خراسان رضوی، سمنان و ... موجب شده تا دام های این استان برای چرای دام وارد این استان به صورت غیرمجاز شوند.
حیاتی خاطرنشان کرد: اما باید به این نکته نیز توجه داشت که میزان بارش باران در خراسان شمالی نیز در فصل زراعی جاری به شدت کاهش یافته و میزان بارش نزولات آسمانی در این استان طی امسال نسبت به ۳۰ سال گذشته به کمترین اندازه رسیده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مراتع استان از لحاظ رویش گیاه و تولید علوفه در شرایط خوبی ندارد و پاسخ گوی دام های استان نیست چه برسد به دام های سایر استان ها.
به گفته این مقام مسئول این دام های اجاره ای بیشتر در مراتع شهرستان های بجنورد و مانه و سملقان انتقال داده شده اند.
وی در ادامه از چرای زودرس دام ها در مراتع این استان نیز خبر داد و گفت: همیشه چرای دام در مراتع این استان از خرداد ماه آغاز می شد اما هم اکنون شاهد حضور دام در مراتع استان هستیم.
به گفته وی کمبود و گرانی نهاده های دامی و علوفه سبب شده تا دام ها پیش از موعد در مراتع استان برای چرا حضور پیدا کنند.
وضعیت بد تولید علوفه در مراتع استان
اسدی رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط وضعیت مراتع استان برای تولید علوفه گفت: مراتع خراسان شمالی برای تولید علوفه به هیچ عنوان وضعیت خوبی ندارند و کاهش چشم گیر بارندگی ها موجب شده تا رویش گیاهان در وضعیت نامطلوبی باشد.
وی تاکید کرد: متاسفانه رویش گیاهان در مراتع اندک بوده و با یک دور چرای دام از بین خواهد رفت.
اسدی توضیح داد: زمانیکه دام به مناطق ییلاقی کوچ داده می شوند می توانند در فاصله ۴۵ روز تا دو ماه از علوفه تولید شده در مراتع استفاده کنند اما امسال چنین چیزی را نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه دام های موجود در مراتع خراسان شمالی که از این عرصه ها استفاده می کنند دو برابر ظرفیت مراتع هستند، خاطرنشان کرد: خشکسالی، از بین رفتن مزارع و کاهش تولید نهاده های دامی و کاهش علوفه در مراتع سبب نمی شود که تعداد جمعیت دامی که از مراتع استفاده می کنند بیشتر شود بلکه نتیجه آن فروش دام های داشتی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه مساحت مراتع خراسان شمالی یک میلیون و ۴۱۴ هزار هکتار است، گفت: سطح سامانه مرتعی استان یک هزار هکتار است که ۳۲ هزار و ۵۰۰ بهره بردار از آن استفاده می کنند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |